Prijs & Hoe & Wanneer gras zaaien

Wanneer gras zaaien

Wenst u zelf gras te zaaien en weet u niet wanneer gras zaaien juist moet? Dan bent u bij gras-tuinadvies op de juiste plek.

Wanneer gras zaaien exact moet gebeuren hangt niet echt heel veel af van periode. Het belangrijkste is dat er na het gras zaaien regen volgt en dat er niet harde wind staat. Als er in de periode na het zaaien geen regen volgt, is het zinloos om op dat moment gras te zaaien. Grasperken hebben regen nodig om te kunnen kiemen en dus om te kunnen groeien. Het is tevens ook belangrijk om de nacht temperatuur in de gaten te houden. Het mag immers niet te koud zijn wanneer gras zaaien plaats vindt.

Gras zaaien in het voorjaar. Wanneer je gras gaat zaaien in het voorjaar, en er een periode van regen volgt, zal het grasperk sneller groeien dan in andere peroide. Het is wel zo dat er al koude nachten kunnen voorkomen in het voorjaar. Hierdoor zal de kieming van het gras minder zijn en zal het gras minder goed of niet groeien.

Gras zaaien in het najaar. Het najaar is de perfecte periode om gras te zaaien. Het is vochtig én het is warm. Deze 2 omstandigheden zijn het allerbelangrijkste als het komt op wanneer gras zaaien zou moeten gebeuren.

Hoe gras zaaien

Hoe gras zaaien moet gebeuren kan uitgelegd worden in enkele eenvoudig te volgen stappen.

Stap 1. Spit het percieel om en haal al het overtollige vuil, zoals wortels, stenen en struiken, weg uit de grond.

Stap 2. Verspreid de meststoffen over het percieel. Dit gebeurt best 4 tot 7dagen voor het effectief zaaien van het gras.

Stap 3. Spit de grond met meststoffen goed om zodat de meststoffen verspreid worden over de grond.

Stap 4. Druk het zand zo hard mogelijk aan. Dit wordt best gedaan met een roller.

Stap 5. Ga nog eens met de hark over de grond om de bovenste laag terug iets of wa los te maken.

Stap 6. Hoe gras zaaien zelf gebeurd, wordt nu vertelt. Strooi een 3tal kg per aren zaadjes vanuit de hand. Let wel op dat de zaadjes gelijk verdeeld zijn.

Stap 7. Hoe gras zaaien gebeurd is net verteld, maar deze laatste stap is ook nog enorm belangrijk. Verdeel de zaadjes onder de grond met een hark. Zorg er weer voor dat er overal evenveel zaadjes tussen de grond zitten. Dit zorgt er voor dat de zaadjes niet zullen kunnen wegwaaien.

Prijs gras zaaien

Er zijn verschillende soorten gras en de prijs van het gras zaaien hangt dan ook af van welke soort u kiest.

Zo heb je de laag onderhoud gazon. De prijs van deze zaden ligt tussen de €13 en €15 per kilo.

Dan is er nog de prijs van siergazon zaden. Deze prijs ligt tussen de €11,50 en €13,50.

Als laatste is er dan nog de prijs voor de zaden voor een speelgazon. Deze prijs varieert van €17 tot €22 per kilo. Deze grassoort is aangeraden als er nog jonge kinderen zijn, ookal is de prijs hoger.